Geduld, concentratie en topfit: cruciale Roda-bouwstenen

Roda JC viert de overwinning © Orange Pictures
Je niet gek laten maken, de tegenstander kapot spelen en dan toe slaan. Roda JC doet het met regelmaat van de klok en is na zeven wedstrijden overtuigend koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
"Daarom ben ik trots op dit team", vertelt trainer Bas Sibum na de 4-1 overwinning op FC Den Bosch. "Daar waar we op trainen, komt er ook uit. En dat is een compliment voor iedereen die hier mee bezig is."

Pole-position

Het resultaat is uitstekend te noemen na zeven wedstrijden, zes overwinningen en slechts één onhandige nederlaag tegen de beloften van FC Utrecht. Het levert de koppositie op én daarmee ook pole-position in de strijd om de eerste periode. Die titel kan bij een overwinning, volgende week in Doetinchem tegen De Graafschap, al een feit zijn. Het zou de voorlopige bekroning zijn voor de wederopbouw van Roda JC. Maar Sibum kijkt niet te ver vooruit: "We zijn op dit moment topfit, en dat is uitermate belangrijk om tegenstanders te bespelen zoals wij dat graag willen. En cruciaal om op langere termijn mee te blijven doen."
Kijk hier naar het interview met Roda JC'er Matisse Didden:

Tempo

Het elftal is op dit moment in staat om in verschillende tempo's te spelen gedurende de wedstrijd. Geen haast in de wetenschap dat je een wedstrijd ook in de slotfase kunt beslissen. Dat het mede dankzij scorende invallers ook tegen FC Den Bosch tot een ruime uitslag kwam, is inmiddels geen toeval meer. Het laat vooral zien dat de coach iets te kiezen heeft en prima alternatieven achter heeft.

Voetbalintelligentie

De trainer heeft het in korte tijd voor elkaar gekregen om zijn elftal herkenbaar te laten spelen. Het zorgt er ook voor dat het publiek de weg naar het Parkstad Limburg Stadion weer heeft gevonden. Dat de voetbalideeën van de technische staf snel worden opgepikt door de spelers, zegt misschien wel iets over de voetbalintelligentie van de huidige selectie. Die spelersgroep kan zichzelf razendsnel doorontwikkelen in de komende twee wedstrijden en de laatste stappen op weg naar de periodetitel. Daarna volgen de grote namen als tegenstander in de eerste divisie en zien we of het elftal ook in die wedstrijden het geduld kan opbrengen en het ritme van de wedstrijd kan bepalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!