Leermomenten voor Fortuna in Deventer

Loreintz Rosier © Niels van Renen
De eerste nederlaag van het seizoen heeft Fortuna Sittard huiswerk opgeleverd: "Het was vandaag niet goed genoeg."
Het 3-0 verlies tegen Go Ahead Eagles leverde vooral ook besef op: "Een nederlaag is niet erg", relativeerde coach Danny Buijs na afloop. "Maar we moeten er wel snel van leren."

Evenwicht

Na zes wedstrijden loopt Fortuna dus tegen de eerste nederlaag van het seizoen op, tegen een ploeg die qua budget en positie op de ranglijst in dezelfde regionen zit als de Sittardenaren. Op papier is er dus een bepaald soort evenwicht, maar het veld waren de verschillen vrijdagavond groter. "Vanavond is gebleken dat de Eredivisie een lange weg is, ook voor ons", zo luidde de slotconclusie van Buijs.
Kijk hier naar de interviews met Danny Buijs, aanvoerder Ivo Pinto en middenvelder Deroy Duarte:

Schema

Fortuna, dat vorig seizoen na zes wedstrijden slechts één punt had, blijft ondanks de nederlaag voorlopig nog keurig in het linkerrijtje van de Eredivisie. Maar in de komende weken moet het elftal laten zien dat ze geleerd hebben. Dan heten de tegenstanders niet Go Ahead Eagles, maar achtereenvolgens AZ, FC Twente en PSV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!