Eerste verlies voor Fortuna Sittard na nederlaag in Deventer

Alen Halilovic © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles verloren. Op bezoek in Deventer werd het een 3-0 nederlaag door een doelpunt in de eerste helft en twee treffers na rust.
Met het verlies komt er een einde aan de ongeslagen reeks van Fortuna. De ploeg evenaarde het clubrecord van vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag.
Achterstand
Met bijna 10.000 toeschouwers was de Adelaarshorst uitverkocht. Fortuna dicteerde vorige week tegen Volendam (3-1 winst) het spel. Dat was vrijdagavond anders. Go Ahead had met verzorgder voetbal het betere van het spel en was ook gevaarlijker. Fortuna-doelman Ivor Pandur moest na een kwartier redding brengen op een bal van Eagles-aanvoerder Bas Kuipers. Na goed 20 minuten moest Pandur weer in actie komen. Daar stond een bal van Kaj Sierhuis tegenover, die maar net naast ging. In de 37e minuut moest doelman Pandur capituleren. Bobby Adekanye zette een aanval op aan de rechterkant. Zijn voorzet werd in het hart van de zestien binnengetikt door Oliver Edvardsen: 1-0.

Fortuna ontsnapt

Dezelfde elf begonnen aan de tweede helft. En Fortuna ontsnapte in het begin aan een grotere achterstand. Op aangeven van Kuipers schoot Victor Edvardsen op de paal (50'). Alen Halilovic probeerde iets terug te doen maar zijn schot vanaf de 'punt zestien' miste het doel. Sierhuis appelleerde net voordat hij gewisseld werd voor een strafschop toen zijn schot geblokt werd. Arbiter Nijhuis reageerde daar niet op. Sierhuis en Loreintz Rosier werden afgelost door Oguzhan Özyakup en Mouhamed Belkheir.

Pech

Go Ahead drong niet met alle macht aan op meer, Fortuna werd gevaarlijker. Deroy Duarte poeierde de bal vanaf 20 meter op de paal. Trainer Danny Buijs bracht aanvaller Marko Lazetic voor rechtsback Ivo Pinto. Fortuna nam meer risico en dat gaf de thuisclub ruimte. In de 77e minuut profiteerde invaller Sylla Sow van. Pandur zat er nog aan maar kon de bal niet keren, 2-0. Dat was de beslissing. In de 90e minuut werd een strafschop voor Go Ahead teruggedraaid, maar de vrije trap werd door Philippe Rommens binnen geschoten, 3-0 eindstand.

Weer uit

De volgende wedstrijd voor Fortuna is opnieuw uit. Op zondagmiddag 1 oktober gaat de ploeg op bezoek bij AZ. Een week later speelt Fortuna voor eigen publiek. FC Twente is op zondagmiddag 8 oktober in Sittard de tegenstander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!