Teunissen klaar voor EK in eigen land: 'Altijd speciaal'

Mike Teunissen in actie voor de Nederlandse ploeg © Orange Pictures
Mike Teunissen rijdt zondag vooral in dienst van de Nederlandse ploeg tijdens het Europees kampioenschap wielrennen in Drenthe.
Dat zegt de wielrenner uit Ysselsteyn tegen L1. De Nederlandse formatie wil met Olav Kooij proberen de Europese titel te bemachtigen.

VAM-berg

Teunissen kijkt uit het naar het EK in eigen land: "Het is altijd speciaal." Het NK wielrennen vindt plaats rondom de VAM-berg. Een beklimming die ook onderdeel uitmaakte van het Nederlands kampioenschap in 2021 en 2022. Teunissen werd toen vierde en zevende en kan dus goed uit de voeten op het parcours. "Dat is nationaal, en internationaal is het een ander paar mouwen."
Bekijk het volledige interview met Mike Teunissen:

Titels

De vraag wordt zondag of Nederland na de wereldtitel van Mathieu van der Poel in augustus nu ook de Europese titel kan pakken. Bondscoach Koos Moerenhout weet dat dat niet eenvoudig wordt. "Een kampioenschap is nooit makkelijk. Voor elk kampioenschap zal je moeten vechten en dit is een parcours waar je fysiek en mentaal de hele dag sterk zal moeten zijn."
Bekijk het interview met bondscoach Koos Moerenhout:

200 kilometer

Het Europees kampioenschap begint zondag rond het middaguur in Assen. Om 17:00 uur wordt na bijna 200 kilometer duidelijk wie de opvolger wordt van Fabio Jakobsen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!