Flekken krijgt concurrentie van Olij in voorselectie Oranje

Oranje-doelman Mark Flekken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland © Orange Pictures
Mark Flekken is door bondscoach Ronald Koeman opnieuw opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.
De doelman uit Bocholtz maakt deel uit van de 29-koppige voorselectie.

Onrustig

Flekken kreeg de afgelopen interlandperiode de kans in het Oranje-doel. Tegen Griekenland hield de Limburger voor het eerst als Oranje-international zijn doel schoon. In de wedstrijd tegen Ierland gaf Flekken een minder stabiele indruk. Hij was onrustig aan de bal en indirect verantwoordelijk voor een penalty van de Ieren. Flekken gaf na afloop zelf ook toe dat hij geen "lekkere" wedstrijd had gespeeld.

Concurrentie

In de nieuwe voorselectie heeft Flekken concurrentie van Andries Noppert (SC Heerenveen), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) én Nick Olij (Sparta Rotterdam). Olij zit voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands elftal. Olij valt al maanden op in de Eredivisie door zijn sterke wedstrijden en goede reddingen en dat is ook Koeman niet ontgaan.

EK-kwalificatie

Oranje won begin deze maand van Griekenland en Ierland en deed daarmee goede zaken in de strijd om een EK-ticket voor komende zomer in Duitsland. Nederland staat nu tweede in de poule, een plaats die aan het eind van de kwalificatiereeks plaatsing voor het EK zou betekenen. De kwalificatiereeks duurt nog vier wedstrijden voor Oranje. Komende maand speelt de ploeg van Koeman tegen Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober).

Van Bommel

Bij Jong Oranje zit Ruben van Bommel opnieuw in de voorselectie. De linksbuiten uit Meerssen maakte in de afgelopen periode zijn debuut bij Jong Oranje. Het team van bondscoach Michael Reiziger speelt in oktober de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Georgië (12 oktober) en Gibraltar (17 oktober).
Op vrijdag 6 oktober worden de definitieve selecties bekendgemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!