Poging wereldduurrecord fietsen in Landgraaf loopt spaak

Stockfoto © Istock
Een poging in Landgraaf om het wereldduurrecord op de fiets te breken, is vrijdagmorgen vroeg om 4:00 uur gestrand in de regen.
Floris von Bönninghausen was van plan om op de baan van Megaland in 24 uur een afstand van 914 kilometer te rijden. Daarmee hoopte hij een bedrag van 50.000 euro in te zamelen voor het Alzheimer Fonds.

Regen

Donderdagochtend om 11:00 uur ging Von Bönninghausen van start voor zijn marathon. Om het record te breken zou hij 24 uur lang met een gemiddelde snelheid van 38,5 kilometer per uur moeten fietsen. Door de overvloedige regenval liep zijn poging diep in de nacht spaak. Met die prestatie kwam hij toch tot een bedrag van ruim 30.000 euro.

Alzheimer

Bij de moeder van Von Bönninghausen werd enkele jaren geleden de ziekte van alzheimer vastgesteld. Dat was voor de oud-roeier en lange-afstandsfietser aanleiding om zich in te gaan zetten voor de Alzheimerstichting. Zo fietste hij twee jaar geleden al 1500 kilometer in drie dagen langs de Nederlandse grens om geld in te zamelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!