Honger van in bloedvorm verkerend VVV is nog niet gestild

Rick Kruys © Orange Pictures
Wie enkele weken geleden voorspeld had dat VVV-Venlo na zes speelrondes op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie zou verkeren, kon op weinig medestand rekenen. Maar de formatie van coach Rick Kruys toont al wekenlang aan dat het stabiel, goed blijft presteren.
"Tot nu toe zijn we tevreden", zegt Kruys, die met zijn ploeg ook in de race om de periodetitel meedoet. "Maar we willen meer."

Filosofie

VVV won de laatste vier wedstrijden allemaal. Overwinning nummer vijf op rij kan vrijdag op de Eindhovense Herdgang tegen Jong PSV geboekt worden. Dat team wordt getraind door voormalig VVV-coach Wil Boessen en speelt volgens Kruys met dezelfde filosofie als PSV 1 in het achterhoofd. "Ze willen echt voetballen, domineren, bepalen wat in een wedstrijd gebeurt. Dat zullen wij onschadelijk moeten maken."

Vasthouden

Of VVV een blijvertje is in de absolute top van de KKD, zal de aankomende tijd moeten blijken. Kruys wil nog een aantal speelrondes wachten alvorens conclusies te trekken. "Daar is het nog iets te vroeg voor", vindt de coach. "Laten we proberen dit vast te houden en daarna verder kijken." Over drie speelrondes wordt in ieder geval de periodetitel verdeeld. "We gaan er alles aan doen om mee te blijven doen", verzekert Kruys.

Smans

De coach kan in Eindhoven bogen op een volledig fitte selectie én een uitverkocht uitvak. Die fans juichten vorige week, in de thuiswedstrijd tegen NAC, vooral tweevoudig doelpuntenmaker Levi Smans toe. "Dat waren hele goede goals", vindt ook Kruys. "De twee aanvallen naar de goals toe waren hartstikke mooi, net als het vrijlopen van Smans in combinatie met Kosidis."

Live

De wedstrijd Jong PSV - VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!