Groene Ster stunt en bereikt hoofdtoernooi KNVB Beker

Beeld van de wedstrijd Groene Ster - Kozakken Boys. © Orange Pictures
De amateurvoetballers van RKSV Groene Ster hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.
De equipe uit Heerlerheide rekende in de laatste voorronde af met Kozakken Boys: 1-0. Daardoor zitten er vijf Limburgse clubs in de koker voor het bekertoernooi.

Verrassing

Dat derdedivisionist Groene Ster het hoofdtoernooi bereikt heeft, mag een daverende verrassing genoemd worden. Tweededivisionist Kozakken Boys komt in de competitie namelijk een niveautje hoger uit. Toch was de thuisploeg de baas op Sportpark Pronsenbroek. Tom Hajjaji scoorde na een minuut of 70 de enige treffer: 1-0.

Meerssen

SV Meerssen redde het woensdagavond niet. Op bezoek bij SV T.E.C. in Tiel gingen de Meerssenaren in het duel der derdedivisionisten met 2-0 onderuit. Raies Roshanali en, in de slotfase, Givon Derby namen de doelpunten voor hun rekening.

Loting

Groene Ster voegt zich nu bij de Limburgse delegatie in het hoofdtoernooi, die al bestond uit de profclubs Fortuna Sittard, Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo en MVV Maastricht. Zaterdag wordt er geloot en zal duidelijk worden op welke ploegen de Limburgse clubs stuiten in de eerste ronde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!