Tokio-trip voor Max Verstappen: 'Helpt tegen de jetlag'

Max Verstappen tijdens het raceweekend in Singapore. © Red Bull Content Pool
Na een veelbewogen raceweekend in Singapore hoopt Max Verstappen aanstaand weekend in de Grand Prix van Japan weer te domineren.
De race in het land van de rijzende zon zal voor de Limburger altijd een speciale zijn. Hij bewaart een reeks mooie herinneringen aan Suzuka. "Van het winnen van mijn tweede kampioenschap, het scoren van een geweldig teamresultaat met een een-tweetje en zelfs terugkijkend naar 2014, toen ik voor de eerste keer tijdens een Formule 1-training reed", zo vertelt hij op zijn eigen website.

Matchpoint?

Vorig jaar legde Verstappen in Japan inderdaad beslag op zijn tweede wereldtitel. Wereldtitel nummer drie is dit jaar slechts een kwestie van tijd, maar door het moeizame weekend in Singapore kan Verstappen ditmaal niet in Japan kampioen worden. Met een goed resultaat in Suzuka kan hij zichzelf wel op matchpoint zetten voor een kampioenschap in de race erna, de Grand Prix van Qatar.

Teambuilding

Onder meer om in Japan optimaal aan de start te verschijnen, verblijft Verstappen al enkele dagen in de hoofdstad van het land. "Ik breng voorafgaand aan het weekend een paar dagen door in Tokio, wat niet alleen leuk is maar ook helpt tegen de jetlag", legt Verstappen uit. Zo deed de coureur aan teambuilding: hij ging onder meer padellen en uit eten met zijn race-engineer Gianpiero Lambiase, manager Raymond Vermeulen en andere mensen van het Red Bull-team. Ook stonden er promotionele activiteiten op het programma.

Speciale helm

Verstappen zal op Suzuka, een circuit dat hij vooral om de snelle bochten waardeert, met een helm met een andere kleurstelling dan gebruikelijk rijden. "Japan brengt veel bijzondere herinneringen bij mij naar boven en daarom dacht ik dat dit een goede plek was om met een speciale helm te rijden. Zoals je kunt zien, staat het wit met een rode cirkel voor de Japanse vlag."

GP Japan

De Grand Prix van Japan wordt aanstaande zondag om 07:00 uur Nederlandse tijd verreden. L1's autosportprogramma Pitlane blikt donderdag vooruit op het raceweekend in Japan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!