Maurice Graef: 'Fortuna Sittard kan linkerrijtje halen'

Alen Halilovic © Orange Pictures
Oud-voetballer en analist Maurice Graef denkt dat Fortuna Sittard dit seizoen in het linkerrijtje van de Eredivisie kan gaan eindigen.
De oud-speler bij Roda JC en VVV-Venlo is enthousiast over het spel van de Sittardenaren, die na vijf wedstrijden nog ongeslagen zijn in de Eredivisie. Graef was maandagavond te gast in L1-programma Tafel Voetbal.

Turbulent

Voormalig MVV-speler Roberto Lanckohr spreekt van een fantastische start van Fortuna Sittard: "Zeker na een turbulent seizoen is het geweldig om zo te starten, maar ook met goed voetbal", zegt hij." Fortuna staat na vijf speelronden op de vijfde plaats: "Niet gestolen", roemt Ivar Hoekstra van De Limburger de Sittardse club.

Danny Buijs

De analisten aan tafel zijn te spreken over trainer Danny Buijs. "Ik denk dat je een hoop op het conto van Buijs kan schrijven, want sinds zijn komst spelen ze echt leuk", zegt Graef. Hoekstra valt nog iets anders op: "Bij FC Groningen stond hij bekend als een schreeuwer en daar heeft hij van geleerd."

Linkerrijtje

Hoever kan Fortuna Sittard dan komen? "Ik denk dat het nog een leuk seizoen kan worden", zegt Graef. "Vijfde zullen ze niet blijven, maar het linkerrijtje zie ik dit seizoen wel haalbaar. Er zit veel meer voetbal in als afgelopen seizoen." Volgens de analisten worden de komende weken interessant. De komende weken wacht met Go Ahead Eagles, AZ, FC Twente en PSV een lastig programma. Vrijdag is de uitwedstrijd in Deventer bij Go Ahead. Het duel is vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.