MVV: Licentie te danken aan leningen en garantstellingen

Laura van Leeuwen © PubliciteitVisie
Maastrichtse ondernemers en Amerikaanse investeerders van World Soccer Holdings hebben er deze zomer voor gezorgd dat MVV haar licentie heeft kunnen behouden.
Dat schrijft algemeen directeur Laura van Leeuwen in een weblog op de MVV-website.

Leningen

Volgens Van Leeuwen heeft MVV de afgelopen voetbaljaargang afgesloten met rode cijfers, waardoor de hulp van Maastrichtse ondernemers en de Amerikaanse investeerders van World Soccer Holding (WSH) noodzakelijk was: "We hebben het afgelopen seizoen met een flink verlies afgesloten. Om onze licentie dit seizoen te behouden zijn er deze zomer een aantal ondernemers uit Maastricht samen met de Amerikaanse investeerders over de brug gekomen met leningen en garantstellingen. We mogen deze mannen echt mega dankbaar zijn", schrijft Van Leeuwen.

Intentieverklaring

MVV en WSH tekenden afgelopen juli een intentieverklaring die moet leiden tot een meerderheidsbelang voor het Amerikaanse bedrijf. Die overname is nog steeds gaande. "Onze Amerikaanse investeerders zijn gelukkig niet van de financiële situatie in paniek geraakt. Zij zien de overname van de club met vertrouwen tegemoet. Alle stukken zijn ingediend bij de KNVB, we hopen heel snel groen licht te krijgen zodat we samen de volgende stappen voor MVV kunnen zetten." Volgens Van Leeuwen kan MVV "echt stappen gaan zetten" als de overname is goedgekeurd.

Kunstgrasveld

Verder schrijft Van Leeuwen, sinds 1 juli algemeen directeur bij MVV, dat ze het naar zin heeft in Maastricht. "In de voorbereiding op mijn aantreden als algemeen directeur heb ik met heel wat mensen gesproken over wat me te wachten zou staan. Tachtig procent daarvan is uitgekomen, dat zijn ook exact de dingen waarvoor ik deze stap heb gezet. Die andere twintig procent zijn de zaken waar je vooraf geen voorspelling op kan doen, zoals een afgekeurd kunstgrasveld in mijn tweede week."

Drie thuisduels

Vanaf zondag speelt MVV, dat op de negende plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie, drie thuiswedstrijden in negen dagen. Zondag om 14:30 uur komt De Graafschap op bezoek in De Geusselt. Daarna volgen thuisduels met ADO Den Haag (29 september) en FC Eindhoven (2 oktober). Alle duels zijn live te volgen op L1 Radio.