Huybs pakt zijn mooiste veldritzege in de Kleeberg Cross

Ward Huybs wint de Kleebergcross. © L1 (Maurice Jessen)
Wielrenner Ward Huybs heeft de internationale veldrit in Mechelen gewonnen.
De Belgische renner van Team Baloise Trek Lions spreekt van zijn mooiste zege in zijn nog jonge loopbaan. De Kleeberg Cross is één van de weinige UCI-crossen in ons land.

Sven Nijs

De 20-jarige protegé van voormalig wereldtopper Sven Nijs is blij dat hij met de zege weer de broodnodige UCI-punten kan bijschrijven. Deze punten zijn belangrijk om later in het seizoen startrecht te krijgen in de Belgische top-crossen.

Corné van Kessel

Huybs had in het begin van de wedstrijd enigszins moeite om het tempo van Corné van Kessel bij te houden. De Nederlandse crosser had een goede start maar moest dat in de finale bekopen. De uit Veldhoven afkomstige Van Kessel werd uiteindelijk derde. Op de tweede plaats, op 36 seconden achterstand van de winnaar, eindigde Yordi Corsus van Team Pauwels Sauzen-Bingoal.

Van Alphen wint

Bij de dames ging de zege in Mechelen naar de Anniek van Alphen. De uit Hapert afkomstige Van Alphen rijdt voor de Belgische ploeg Team 777. De Luxemburgse kampioen Marie Schreiber kwam op de streep 13 seconden tekort. Schreiber, die voor de Limburgse ploeg SD Worx rijdt, was onlangs op de weg nog actief in de Tour de l'Avenir Femmes. Leonie Bentveld werd derde.

Femke Gort

De uit Echt afkomstige wielrenster Femke Gort reed in Mechelen naar de zevende plaats. Gort zit nog nog volop in de voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen. In oktober heeft de renster van de Belgische ploeg Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini deelname aan het wereldkampioenschap Gravel op haar programma staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!