VVV verstevigt positie in Top-3 na winst op NAC

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
VVV-heeft in Venlo het Bredase NAC verslagen met 3-1. In een sterke eerste helft van de Venlonaren zorgde Levi Smans voor een vroege 2-0 voorsprong, die nog voor de rust opliep tot 3-0 door een treffer van Magnus Kaastrup.
Na een gelijkspel en drie keer winst opnieuw drie punten voor VVV. Daarmee klimt de Venlose ploeg naar de tweede plaats achter Roda JC. Nummer drie Cambuur komt zondag thuis in actie tegen Willem II.

Flitsend begin

VVV had een vliegende start en na drie-en-een-halve minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Linksback Simon Janssen haalde de achterlijn en trok de bal voor. Keeper Roy Kortsmit zag er niet goed uit bij die voorzet. De bal kwam voor de voeten van de bij de tweede paal ingelopen Levi Smans en hij gaf het laatste tikje. Vier minuten later viel de 2-0. Deze keer pingelde Soulyman Allouch op links tot aan de achterlijn. Weer werd de voorzet in het doel gelopen door de mee opgekomen Smans.

Lokhoff

In De Koel keerde Ton Lokhoff terug als interim-trainer van NAC, na het ontslag van Peter Hyballa afgelopen week. De thuisploeg dicteerde het spel, NAC was slechts een enkele keer op de helft van VVV te vinden. Kortsmit reageerde na 34 minuten in eerste instantie goed op een kopbal van spits Michalis Kosidis, maar deed dat ten koste van een hoekschop. De corner werd weer ingekopt door de Griek, Kortsmit redde nog eens met de voet maar Magnus Kaastrup reageerde attent en scoorde de 3-0. In de blessuretijd was Kaastrup nog dicht bij de 4-0, deze keer ging zijn inzet net naast.

Tweede helft

Lokhoff bracht drie wissels bij het begin van de tweede helft. Opnieuw werd er snel gescoord, deze keer door NAC. Dominik Janosek verkleinde de voorsprong in de 47e minuut tot 3-1. NAC had in de daarop volgende fase meer balbezit. VVV-trainer Rick Kruys wisselde in de 66e minuut Allouch, Elias Sierra en Kaastrup voor Martijn Berden, Richard Sedlácek en Thijme Verheijen. Die laatste dook gevaarlijk op voor het Bredase doel maar een kwartier voor tijd stiftte Verheijen de bal naast. Bij het begin van de acht minuten extra tijd kreeg 'de man van de wedstrijd' Levi Smans een publiekswissel. VVV voetbalde het duel zonder problemen uit.

Komende tegenstander

VVV-Venlo speelt volgende week vrijdag in Eindhoven tegen Jong PSV, dat een redelijke seizoenstart kent onder trainer Wil Boessen. Ook Boessen was eerder een periode hoofdcoach bij VVV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!