Dubbelslag Sam Schröder op US Open: 'Het was fantastisch'

Sam Schröder naar finale Australien Open © Orange Pictures
Sam Schröder beleefde een droomweekend op de US Open. De rolstoeltennisser ging met de eindzege aan de haal in zowel het enkel- als het dubbelspel.
De uit Geleen afkomstige Schröder is dolblij met de dubbelslag. "What just happened?", vraagt hij zich af. In New York greep hij zijn vijfde individuele grandslamtitel in zijn carrière en zijn achtste dubbelspel-grandslamzege.

Hattrick

Schröder speelde de dubbelfinale samen met Niels Vink. Het Nederlands duo voltooide een hattrick: in 2021 en 2022 wonnen ze samen het Amerikaanse grandslamtoernooi en dit weekend was het opnieuw raak. Andy Lapthorne en Donald Ramphadi hadden geen schijn van kans tegen Schröder en Vink: 6-1, 6-2.

Tegen elkaar

Schröder en Vink namen het daarna in de enkelspelfinale tégen elkaar op, waarbij de als eerste geplaatste Vink op papier de favoriet voor de winst was. Het liep echter anders. Schröder won de eerste set overtuigend met 6-3, en wist vervolgens ook in set twee het verschil te maken: 7-5. Het is zijn tweede individuele eindzege op de US Open.

Fantastisch

"Ik heb dit toernooi solide gespeeld, daar ben ik heel gelukkig mee", zegt de rolstoeltennisser op Instagram. "Ik wil al mijn vrienden, familie, fans en sponsoren bedanken voor de steun deze week, het was fantastisch. Ik ga nu in Canada van een welverdiende vakantie genieten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!