Pauliena Rooijakkers pakt zilver op NK Gravel in Banholt

Pauliena Rooijakkers feliciteert winnares Fem van Empel © L1
Wielrenster Pauliena Rooijakkers is er net niet in geslaagd om Nederlands kampioen Gravel te worden.
De uit Venray afkomstige Rooijakkers kwam in Banholt acht seconden na Nederlands kampioen Fem van Empel over de streep. Tessa Neefjes werd met een achterstand van 46 seconden derde.

Banholt

De gravelwedstrijd in Banholt, onderdeel van de NL Gravelseries, fungeerde dit jaar als nationale titelstrijd. De wielrensters kregen acht rondes onverharde wegen rondom Banholt voor de wielen. De wedstrijd was in totaal 60 kilometer lang.

Wereldkampioenschap

Pauliena Rooijakkers zal zich de komende tijd gaan voorbereiden op het Europese titelstrijd en het wereldkampioenschap. "Mijn ploeg ondersteunt mij hierin en het is ook heel erg leuk. Het parcours had voor mij hier in Banholt wel iets langer mogen zijn", gaf de wielrenster van Team Canyon-SRAM na afloop van de wedstrijd aan. Het Europees kampioenschap Gravel is op 1 oktober in het Belgische Oud-Heverlee. Het wereldkampioenschap is een week later in de Italiaanse regio Veneto.

Femke Gort

Voor Femke Gort zat er op het Nederlands kampioenschap geen top-10 klassering in. De uit Echt afkomstige wielrenster finishte met een achterstand van ruim 13 minuten als 15e. Gort zal Nederland ook vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap Gravel in Italië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!