MVV verliest van een getergd Willem II

MVV heeft in Tilburg vanvWillem II verloren. In het Koning Willem II-stadion werd het 2-1 voor de thuisploeg.
De tot dan toe ongeslagen formatie van trainer Maurice Verberne kreeg vanaf het begin van de wedstrijd een fel Willem II tegenover zich. Bij de Tilburgse ploeg is enkele dagen geleden trainer Robbemond ontslagen.

Counter

Binnen een half uur wist MVV echter via een counter een serieuze klap aan de tegenstander uit te delen. Tunahan Tasci scoorde uit een voorzet van Koen Kostons de openingstreffer. Vier minuten later werd de stand door Willem II-speler Jesse Bosch al weer gelijk getrokken.

Fatale hoekschop

Ook in de tweede helft kwam MVV regelmatig voor het eigen doel onder druk te staan. De beste kans op een treffer was er echter in de 65e minuut voor Dailon Livramento. De Maastrichtse invaller omspeelde de Tilburgse verdedigers maar zag zijn bekeken lobje net naast gaan. Vlak daarna was het echter wel raak aan de andere zijde. Uit een hoekschop kopte Freek Heerkens onhoudbaar voor doelman Romain Matthys binnen. De Maastrichtenaren gingen in de slotfase tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Het bleef 2-1.

Vervangers

Nabil El Basri maakte tegen Willem II zijn debuut in de basisopstelling. Hij verving de geschorste Nicky Souren. Trainer Maurice Verberne kon in Tilburg ook niet beschikken over de geblesseerde Bryan Smeets.

FC Den Bosch

Door de nederlaag zakt MVV naar de achtste plaats op de ranglijst. De ploeg heeft zeven punten uit vier wedstrijden. Vrijdag 15 september speelt MVV een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Op 24 september speelt MVV in eigen stadion De Geusselt tegen De Graafschap.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!