Charlotte Kool wint voor tweede keer in Simac Ladies Tour

Charlotte Kool wint haar tweede rit in de Simac Ladies Tour © Orange Pictures
Charlotte Kool heeft haar tweede overwinning in de Simac Ladies Tour te pakken.
De wielrenster van Team DSM heeft, nadat ze dinsdag al de proloog won, ook in Lelystad het zegegebaar kunnen maken.

Kopecky

In de rit over 150 kilometer won ze de massasprint voor Lorena Wiebes en de Italiaanse Elisa Balsamo. De Belgische Lotte Kopecky van SD Worx bleef in het bezit van de gele leiderstrui.

Iedereen fris

"We dachten dat het vandaag niet aan ons was om de achtervolging op ons te nemen en dat pakte goed uit", zei Kool na afloop. "Normaal gesproken doen wij het werk, maar we hadden niet het geel, dus het was aan anderen. Iedereen in het team was daarom fris in de finale en je kunt zien wat een geweldige lead-out we kunnen realiseren."

Scarlett Souren

De etappe werd gekleurd door Scarlett Souren, die samen met de Belgische Julie Sap en Anneke Dijkstra na 10 kilometer op avontuur ging. Onder aanvoering van de uit Meerssen afkomstige Souren pakte het drietal snel een ruime voorsprong. Mede door het werk van SD Worx werd deze weer verkleind. Dijkstra werd als eerste ingelopen door het peloton, waarna Souren en Sap even later volgden.

Valkenburg

Zaterdag staat de Koninginnenrit door Zuid-Limburg op het programma. Start en finish van deze etappe is op de Cauberg in Valkenburg. Die etappe is vanaf 14:30 uur live te volgen via het YouTubekanaal en Facebook van L1.