Verstappen moest 'hard werken' voor recordzege in Formule 1

Verstappen (rechts) in gevecht met Sainz © Orange Pictures
Max Verstappen moest 'hard werken' voor zijn tiende zege op rij in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen had in de Grote Prijs van Italië heel wat te stellen met de Spanjaard Carlos Sainz van Ferrari.
"Ik had aan het begin van het seizoen nooit gedacht dat tien overwinningen op rij mogelijk zou zijn, maar ik moest er wel hard voor werken. Dat was best leuk", zei de coureur van Red Bull, die op het circuit van Monza alles op alles moest zetten om Sainz voorbij te rijden.

Slijtage

"Ik had best goede snelheid, maar de Ferrari was heel snel op het rechte stuk, ik kon maar moeilijk dichterbij komen. Ik moest echt geduldig het moment uitkiezen en Carlos dwingen tot een foutje. Dat lukte op een gegeven moment door hem heel laat te laten remmen. Zijn banden waren toen al een beetje op en hij blokkeerde. We wisten al voor de race dat Ferrari meer last zou hebben van de bandenslijtage. Toen ik er eenmaal voorbij was, kon ik mijn eigen race rijden."

Rustig uitrijden

Tegen het einde moest Verstappen zelf nog even goed op zijn banden letten. "Ik had denk ik een klein probleem met de auto, maar ik wist niet precies wat. Gelukkig was mijn voorsprong zo groot, dat ik de race rustig kon uitrijden", liet hij weten op Viaplay.

Genieten

Verstappen praat niet graag over records en statistieken, maar hij was toch wel heel blij met zijn recordserie van tien overwinningen op rij. "Het is heel lastig om telkens weer zo constant te zijn. Op een gegeven moment stopt het een keer, maar voor nu is het genieten", aldus de 25-jarige Limburger, die tot zondag het record van negen zeges op rij deelde met de Duitser Sebastian Vettel.
Het was zijn 47e GP-zege in totaal, op de eeuwige ranglijst staat hij vijfde. Hij nadert de Fransman Alain Prost, die op 51 zeges staat. De Brit Lewis Hamilton is recordhouder met 103 overwinningen.