Karter Schormans tekent fabriekscontract bij topteam

Afbeelding ter illustratie © Schormans Media
Kasper Schormans heeft voor het seizoen 2024 een fabriekscontract bij het Franse CPB Sport en Sodikart getekend.
De uit Born afkomstige karter komt vanaf januari 2024 uit in de KZ2 schakelklasse, waarbij hij het gaat opnemen tegen de wereldtop in de karting.

Beste materiaal

Bij het Franse team van CPB-Sodikart krijgt de 14-jarige karter de beschikking over fabrieksmateriaal van fabrikant Sodikart. Vanwege zijn leeftijd mag Schormans pas volgend seizoen in de KZ2-klasse uitkomen.

Topjaar

Het Franse team volgde Schormans al enige tijd vanwege zijn uitzonderlijke internationale prestaties in de Rotax Junior-klasse. Schormans werd derde in Portimoa tijdens de wereldfinale en pakte overwinningen in Asia-cup in Maleisië en Europese Wintercup in Campillos. Tijdens de International Trophy op Le Mans werd hij als tweede afgevlagd. Daarnaast laat hij een ongekende reeks zien van overwinningen in heats en finales zowel nationaal als internationaal.

Wintertesten

Om zich op het nieuwe seizoen in de KZ2 voor te bereiden en aan het materiaal te wennen zal Schormans naast zijn huidige programma uitgebreide wintertests rijden. Voor Schormans is dit een vervolgstap in zijn racecarrière richting een mogelijke loopbaan in de autosport.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!