Poels opnieuw sterk in Vuelta: negende in bergrit

Wout Poels © Orange Pictures
Wout Poels uit Blitterswijck heeft opnieuw een sterke rit achter de rug in de Ronde van Spanje. De renner van Bahrain-Victorious eindigde als negende in de achtste etappe.
Poels verloor wel tijd op andere renners in de top tien van het algemeen klassement, maar behoudt wel de vierde plek in dat klassement.

Zware slotklim

Met één beklimming van derde categorie, drie beklimmingen van tweede categorie en de finishlijn kort na een col van eerste categorie was de achtste Vuelta-rit er opnieuw een voor de klimmers. Op de zware slotklim, de Xorret de Cati, kon Poels lang met de besten mee, maar na de versnelling van Primoz Roglic moest de Limburger de groep der favorieten laten gaan. Hij finishte uiteindelijk op 34 seconden van ritwinnaar Roglic, die Remco Evenepoel klopte in de sprint. Eerder deze week werd Poels al zesde in een andere bergetappe.

Rode leiderstrui

In het algemeen klassement neemt Sepp Kuss de rode leiderstrui over van de Fransman Lenny Martinez. Poels heeft 2 minuten en 5 seconden achterstand op Kuss en staat vierde.

Rustdag

Zondag is de laatste etappe voor de eerste rustdag. Dan wacht een etappe van Cartagena naar Collado de la Cruz de Caravaca over 184,5 kilometer. De etappe finisht bovenop een klim van tweede categorie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!