Roda JC neemt Lucas Beerten over van KRC Genk

Lucas Beerten © Roda JC Kerkrade
Op de slotdag van de transfermarkt heeft Roda JC zich versterkt met de Belg Lucas Beerten.
De 20-jarige verdediger trainde al enige tijd mee in Kerkrade en komt over van KRC Genk. Hij tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar.

Versterking

"Hij is op meerdere posities inzetbaar in de laatste linie en daarmee absoluut een versterking voor onze groep," vertelt technisch manager Rob Servais. "In de weken dat hij hier meetraint heeft hij bovendien bewezen goed in de groep te passen." Roda is daarmee in principe klaar op de transfermarkt, zo laat Servais aan L1 weten.

Karakter

Dat laatste is een element waar binnen de leiding van Roda JC scherp op wordt gelet. Trainer Bas Sibum vertelde afgelopen maandag in het L1-programma Tafel Voetbal dat er tijdens sollicitatiegesprekken met spelers ook naar houding en karakter wordt gekeken. "Iemand die niet in onze groep past, nemen we niet erbij. We willen niet dat het proces dat we nu hebben ingezet, met deze spelers, wordt verstoord door een nieuwe speler die daar niet in past."

Competitie

Roda JC speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Lucas Beerten is voor die wedstrijd nog niet speelgerechtigd. Het duel op Sportcomplex Zoudenbalch is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!