Mark Flekken in definitieve Oranjeselectie

Mark Flekken, in het grijs, in Oranje. © Orange Pictures
Zoals verwacht maakt Mark Flekken deel uit van het Nederlands elftal bij de twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden met Griekenland en Ierland.
De 30-jarige doelman uit Bocholtz is een van de drie keepers in de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Concurrentie

Nu beoogd eerste doelman Justin Bijlow geblesseerd is, moet Flekken samen met Andries Noppert en Bart Verbruggen concurreren om een plekje onder de lat. Noppert, die hoopte op een vertrek bij Heerenveen worstelt de laatste weken met zijn vorm na een lange blessure. En Verbruggen speelde pas één wedstrijd bij zijn nieuwe club Brighton. Voor Mark Flekken is de overstap van SC Freiburg naar Brentford FC ogenschijnlijk soepel verlopen. Hij keepte tot nu toe alle wedstrijden bij zijn nieuwe club in de Premier League.

Kwalificatie

Het Nederlands elftal staat voor twee cruciale wedstrijden om kwalificatie af te dwingen voor het EK Voetbal in Duitsland volgend jaar. Oranje staat op dit moment op de derde plek in groep B, achter Griekenland en Frankrijk. De nummers 1 en 2 uit de poule plaatsen zich rechtstreeks voor Euro 2024, mocht dat Koeman niet lukken dan volgt nog de ontsnappingsroute van de play-offs, in maart volgend jaar.

Programma

Flekken speelt zaterdag nog met Brentford FC tegen Bournemouth, maandag meldt hij zich in Zeist. Donderdag speelt Nederland in Eindhoven tegen Griekenland, zondag wacht in Dublin het duel met Ierland.