Veld goedgekeurd: MVV mag in Geusselt spelen tegen Jong Ajax

De werkzaamheden in De Geusselt de afgelopen weken © PubliciteitVisie
De nieuwe kunstgrasmat in Stadion De Geusselt is goedgekeurd. Dat betekent dat MVV vrijdagavond definitief de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kan gaan spelen.
De ploeg van trainer Maurice Verberne ontvangt dan Jong Ajax.

Training

Donderdagochtend is de nieuwe kunstgrasmat gekeurd. "Om 12:00 uur kregen we witte rook dat het veld is goedgekeurd", zegt een woordvoerder van MVV. De selectie heeft er donderdagmiddag direct de afsluitende training op afgewerkt en vrijdagavond kan MVV dus ook in eigen huis spelen tegen de beloften van Ajax.

Dag en nacht

De afgelopen weken is er volgens de woordvoerder bijna dag en nacht gewerkt aan de nieuwe kunstgrasmat. De oude grasmat werd een paar weken voor de start van de competitie afgekeurd. Zo rolde de bal verder door dan toegestaan volgens de FIFA-norm. De afgelopen 3,5 week is de oude mat vervangen door een nieuwe graszode. "Woensdagavond zijn de laatste werkzaamheden afgerond", aldus de woordvoerder.
Aanvankelijk zou MVV op vrijdag 18 augustus al thuis spelen tegen FC Eindhoven. Omdat er geen vervangende locatie kon worden gevonden, wordt die wedstrijd nu ingehaald op maandag 2 oktober.

Gent

Delen van de afgekeurde grasmat zijn opgestuurd naar de Universiteit Gent. De grasmat in De Geusselt zou namelijk vijf jaar mee moeten kunnen, maar is na drie jaar afgekeurd. Specialisten bij de Gentse universiteit gaan nu op zoek naar de oorzaak. Wie moet opdraaien voor de kosten van de nieuwe grasmat, is nog onduidelijk.

Live

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en Jong Ajax, een duel tussen de nummers 7 en 20 van de Keuken Kampioen Divisie, is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!