Primeur Van Bommel met Antwerp: Champions League groepsfase

Mark van Bommel met Antwerp naar Champions League © Orange Pictures
Mark van Bommel heeft zich met zijn club Antwerp FC geplaatst voor de groepsfase van Champions League.
Daarmee heeft de trainer uit Meerssen een primeur te pakken, want nog nooit eerder mocht de club uit Antwerpen zich melden voor de groepsfase van het miljoenenbal.

Overwinning

Antwerp schakelde in de play-off van de UEFA Champions League AEK Athene uit. In Griekenland werd het 1-2. En na de 1-0 overwinning vorige week in de thuiswedstrijd, was dat voldoende. Voor Van Bommel is het niet nieuw op dit niveau als coach. Met Vfl Wolfsburg was hij al actief in de grootste clubcompetitie van Europa en exact vijf jaar geleden plaatste hij zich met zijn toenmalige werkgever PSV ook voor de groepsfase via de play-offs.

Kers

En zo kan Mark van Bommel opnieuw een streepje zetten achter zijn prestaties in België. Na de beker en landstitel vorig seizoen, pakte hij met zijn elftal dit seizoen de Super Cup en is deelname aan de Champions League de kers op de taart.

PSV

Antwerp FC vindt zichzelf donderdag tijdens de loting voor de poule-indeling terug in pot 4. En zou eventueel PSV als tegenstander kunnen treffen in de poule-fase. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis overtuigend van Rangers FC: 5-1. En daarmee was de twijfel over plaatsing, na de 2-2 van vorige week in Glasgow, volledig weg.

Nederland

PSV is daarmee, naast Feyenoord, de tweede Nederlandse ploeg die dit seizoen uitkomt in de UEFA Champions League. De eerste speelronde van de poulefase staat gepland in de week van 19 september. Het speelschema wordt donderdagavond in Monaco bepaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!