Roeister Scheenaard hoopt carrière af te sluiten in Parijs

Lisa Scheenaard © L1
Roeister Lisa Scheenaard uit Weert wil zich volgende week op het wereldkampioenschap in Belgrado plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moet dan samen met haar roeipartner de finale halen. Het zou de derde keer worden dat de Weertse de Olympische Spelen meemaakt.
Scheenaard vormt samen met Nika Vos een duo in de dubbel twee. Het WK is het eerste eindtoernooi voor het nieuwe tweetal. Ondanks het leeftijdsverschil van tien jaar heeft Scheenaard er vertrouwen in dat ze samen met Vos een mooie prestatie neer kan zetten.

Brons

De roeister uit Weert kan zichzelf door een overwinning een mooi cadeau geven voor haar 35ste verjaardag. Die viert ze op het toernooi in Servië. Ze laat weten een nieuwe olympische cyclus, na Parijs, niet te zien zitten. In Rio in 2016 was Scheenaard er ook al bij maar toen als reserve. In Tokio pakte ze brons met haar toenmalige roeipartner Roos de Jong.

Kwalificatie

Van 3 tot en met 10 september staat het WK roeien in Belgrado op het programma. In totaal komen er 13 Nederlandse boten in actie. Mochten Scheenaard en Vos zich niet plaatsen voor Parijs dan is er nog een kans tijdens het olympisch kwalificatie toernooi volgend jaar. Maandag 4 september komt het duo voor het eerst in actie tijdens de series. De finale zal op 10 september plaatsvinden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!