Zege op Zwitserland: volleybalsters bereiken kwartfinale EK

Britt Bongaerts uit Roermond. © Orange Pictures
De volleybalsters van Oranje hebben zich verzekerd van een plek in de kwartfinales. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski was in Florence met 3-0 te sterk voor Zwitserland. Het werd 25-17 25-19 en 25-12.
Ook de Roermondse Britt Bongaerts speelt in het team.

Eenzijdig duel

Hester Jasper besliste het eenzijdige duel met een ace. Jasper was bij de ploeg gehaald om Nova Marring, die een enkelblessure heeft opgelopen, te vervangen. Nika Daalderop maakte de meeste Nederlandse punten: 17 in totaal.

EK

Nederland en Zwitserland troffen elkaar voor de 24e keer en Oranje had nog nooit verloren. In die 24 ontmoetingen verloor Nederland slechts tien sets. Zwitserland was achter Italië, Bulgarije en Roemenië als vierde geëindigd in de groep.
Voor de Nederlandse speelsters was het al de zesde zege op een rij op het EK. In de poulefase werden Frankrijk, Slowakije, Spanje, Finland en Estland verslagen. Alleen tegen Frankrijk stond Oranje een set af. De poulewedstrijden werden gespeeld in Tallinn.

Kwartfinale

Bij de laatste acht neemt de ploeg van Koslowski het op tegen de winnaar van het duel tussen Bulgarije en Slowakije. Dat duel is dinsdag, ook in Florence. Mocht Oranje ook dat duel winnen dan verplaatst het team zich naar Brussel voor de halve eindstrijd en eventueel de finale.
Twee jaar geleden werd Nederland vierde op het EK. De uiteindelijke kampioen Italië was toen te sterk in de halve finale.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!