Zinderende comeback bezorgt Lions de Supercup

Lions winnen de Supercup in Houten © L1 (Maurice Jessen)
De handballers van Lions zijn erin geslaagd om de Supercup te winnen in de absolute slotfase. In een spannend duel was landskampioen Lions met 33-32 net te sterk voor bekerwinnaar Volendam.
Tien minuten voor tijd stond de ploeg uit Sittard nog met vijf doelpunten achter.

Gelijkwaardige helft

In de eerste helft waren beide ploegen al aan elkaar gewaagd. Lions kwam wel iedere keer op voorsprong, maar het verschil was nooit meer dan twee doelpunten. Pas in de laatste vijf minuten pakte Volendam dankzij meerdere tijdstraffen van Lions nog een 19-15 voorsprong bij rust.
Schmeits in actie voor Lions in de Supercup © L1
Na rust hield bekerwinnaar Volendam de voorsprong lange tijd vast en na de rode kaart van Lions speler Tobias Weiler leek het verzet heel even gebroken. Maar de ploeg van de nieuwe trainer Fred Michielsen toonde een enorme veerkracht en kwam drie minuten voor tijd voor het eerst in de tweede helft op voorsprong. Nadat Volendam wel nog een paar keer langszij kwam, was het de ploeg uit Sittard die in de allerlaatste seconden de winnende treffer wist te scoren.

Opsteker

Deze overwinning op Volendam is een enorme opsteker een week voor de start van de BENE-League. Waar de Volendammers namelijk wel op volle oorlogssterkte konden aantreden in de Supercup, moest Lions het zonder vaste waardes Jasper Adams en Ids Eussen doen. Desondanks ging de eerste hoofdprijs van het seizoen toch mee naar Sittard.