Opluchting na eerste VVV-zege

VVV-Venlo juicht na eerste overwinning © Orange Pictures
In De Koel klonk een zucht van verlichting na de eerste overwinning van het seizoen: "Eindelijk belonen we onszelf."
Door de 4-1 overwinning op Jong FC Utrecht bivakkeert VVV weer in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

Corners

De openingstreffer kwam op naam van Rick Ketting en dat gebeurde uit een hoekschop. "We trainen veel op de corners," vertelt de aanvoerder na afloop. "Dat ik na zes minuten al scoorde, gaf ons de gewenste start. Want net als tegen MVV begonnen we goed, toen maakten we daarna fouten. Dat gebeurde nu niet."
Kijk hier naar het interview met VVV'er Levi Smans

Tandem

Ook trainer Rick Kruys was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. "We hebben goed voetbal gecombineerd met resultaat, dan zit je lekker op de bank. Nu creëerden we de kansen en benutten we die ook. Met name de tandem aan de linkerkant werkte perfect."

Versterking

En daarmee doelde de coach op het duo Simon Janssen en Soulyman Allouch: de één als aangever bij de openingstreffer en de laatste goal, de ander als afmaker van de 3-1. Janssen en Alouch zijn ook meteen twee van de vier spelers op het veld die er vorig seizoen ook bij waren. Nu zijn er nieuwe namen en moet er nog een en ander bij. "Concurrentie is nodig, en je hebt het als ploeg gewoon nodig. Het seizoen is lang", legt Kruys uit. "We hebben nu een mix van talent en ervaring, maar we hopen de komende tijd nog versterking binnen te halen. Het liefst iets op de vleugels, een spits en als het even kan ook nog een middenvelder."

Thuiswedstrijd

Met vier punten uit de eerste drie wedstrijden kan VVV, zeker met alle bestuurs-en financiële perikelen nog vers op het netvlies, op een heel behoorlijke start van de competitie terugkijken. Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma voor de ploeg van Rick Kruys. Dan komt De Graafschap naar De Koel.