Dubbele koppositie mogelijk: uniek in Limburgs voetbal

De vier Limburgse profclubs © L1
Met vier wedstrijden op de kalender en twee mogelijke kopposities, valt er veel te winnen voor de Limburgse clubs in speelronde drie van dit seizoen.
Mochten zowel Fortuna Sittard als Roda JC hun duel winnen, dan zijn beide clubs in elk geval voor even koploper in respectievelijk Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. En dat gebeurde nooit eerder in de geschiedenis van het Limburgse voetbal.

Spits

Fortuna moet dat bewerkstelligen tijdens een uitwedstrijd tegen Excelsior. Coach Danny Buijs moest creatief zijn in de aanloop naar het duel in Rotterdam. Door het slechte weer, werd de laatste training op het kunstgrasveld bij V.V. Sanderbout afgelast en kwam er een alternatief programma. Ook op het veld moet Buijs inventief zijn: de voorhoede is met het vertrek van Paul Gladon gekortwiekt, nieuwkomer Kaj Sierhuis moet voorzichtig worden gebracht na zijn spierblessure en laatste aanwinst Marko Lazetic is nog niet speelgerechtigd.

Transfers

In Kerkrade ontvangt Roda JC voormalig trainer Ruud Brood met zijn club TOP Oss. En in het Parkstad Limburg Stadion is het sentiment in de afgelopen weken 180 graden gedraaid. De frisse wind zorgde in elk geval voor twee overwinningen op rij, door een energieke ploeg. Het elftal heeft een metamorfose ondergaan en trainer Bas Sibum drukt zijn stempel. Technisch manager Rob Servais zoekt ondertussen nog naar buitenkansjes op de transfermarkt: een linksbenige middenvelder zou welkom zijn en staat ook op het vizier. Vertrokken doelman Rody de Boer is door de medische keuring gekomen bij zijn nieuwe club Aalborg BK, wellicht dat de technische leiding van Roda ook daar nog zal kijken naar een alternatief. Als daarnaast ook het duo Phil Sieben en Jamil Takadine de club verlaat, dan ontstaat een beetje financiële ruimte, waardoor extra versterkingen daadwerkelijk mogelijk zijn.

Fit

Dat speelt ook bij MVV en VVV een rol. De beleidsbepalers weten dat inventiviteit gevraagd is om de selecties sterker te maken. De Maastrichtenaren spelen vrijdag de tweede wedstrijd van het seizoen. In Dordrecht kan coach Maurice Verberne meteen een beroep doen op nieuwkomer Tuna Tasci. De aanvaller wordt gehuurd van Fortuna Sittard. Ook Mart Remans is weer beschikbaar. Voor MVV wordt het pas de tweede wedstrijd van het seizoen. Het vrije weekend, vanwege het verplaatste duel met FC Eindhoven, werd benut met een oefenwedstrijd tegen Sint Truiden. Dat duel eindigde in 1-1.

Rentree

En in De Koel keert middenvelder Richard Sedlacek weer terug in de wedstrijdselectie voor het duel met Jong FC Utrecht. Voor de geblesseerden Thijme Verheijen en Robert Klaasen komt het duel nog te vroeg. Na het knappe punt tegen FC Emmen, wil VVV tegen de beloften uit Utrecht de eerste driepunter binnen slepen. Hard nodig, volgens coach Rick Kruys: "We hebben onszelf in de eerste twee wedstrijden tekort gedaan," vertelt hij op de website van de club, "en als we de kansen die we creëren nu wel gaan benutten dan komt het goed."

Live

Alle wedstrijden van de Limburgse zijn live te volgen via L1 Radio. Vrijdagavond vanaf 20:00 uur met de drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. En op zaterdag schakelen we vanaf 21:00 uur naar Woudenstein voor Excelsior - Fortuna Sittard.