Fortuna huurt Lazetic van AC Milan

Marko Lazetic in het shirt van AC Milan © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft de spitspositie weer opgevuld met de Serviër Marko Lazetic. Hij wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van AC Milan.
Lazetic is daarmee de plaatsvervanger van Paul Gladon die zijn loopbaan vervolgt bij FC Noah in Armenië.

Speelminuten

De 19-jarige aanvaller is dus eigendom van AC Milan, dat hem in 2022 overnam van Rode Ster Belagrado, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Afgelopen anderhalf jaar werd Lazetic verhuurd aan het Oostenrijkse SCR Altach. Daar speelde hij mee in 10 duels, bij de grootmacht in Italië kwam hij 8 minuten in actie.

Talent

Daar kijkt technisch manager Americo Branco doorheen: "We halen met Marko een talentvolle aanvaller, die op zeer jonge leeftijd al zijn eerste minuten in het profvoetbal maakte. Daarnaast heeft hij zijn debuut voor AC Milan al gemaakt. Die ervaring neemt hij mee naar Sittard. Marko krijgt nu bij ons de kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten."

Vergunning

Het is nog onduidelijk of Lazetic zaterdag in Rotterdam tegen Excelsior zijn debuut kan maken voor Fortuna Sittard. De club en de autoriteiten maken op dit moment zijn verblijfs- en werkvergunning in orde.