Volleybalsters treffen Zwitserland in achtste finales EK

Britt Bongaerts in actie tijdens het EK © ANP
Na hun groepswinst op het Europees kampioenschap treffen de Nederlandse volleybalsters, met Britt Bongaerts uit Roermond, Zwitserland in de achtste finales.
Voor de eerste knock-out wedstrijd maken de Oranjevrouwen de verplaatsing van Estland naar Italië.

Overtuigend

De Nederlandse vrouwen spelen tot nu toe een zeer overtuigend toernooi. Woensdag werd ook het laatste groepsduel tegen Finland (25-18, 25-21 en 25-17) gewonnen. Daarmee verloor Oranje pas één set dit toernooi. Alleen tegen Frankrijk, wat de sterkste tegenstander was in de poule, moesten de Oranjevrouwen één set prijsgeven. Door de vijf overwinningen is Nederland groepswinnaar geworden.

Zwitserland

Dat betekent dat het de nummer vier uit poule B treft in de achtste finales: Zwitserland. Die tegenstander moet voor Nederland in principe geen probleem zijn. Nederland staat negende op de wereldranglijst, Zwitserland is terug te vinden op de 43ste plaats. De wedstrijd wordt zondag gespeeld in Florence.
Mocht Oranje die wedstrijd winnen wacht in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen Bulgarije en Slowakije. Ook die wedstrijd wordt dan in Florence afgewerkt. De halve finales (1 september) en finale (3 september) worden gespeeld in Brussel. Oranje bereikte op het vorige EK de halve finales.