Oranje hockeyploegen gedijen goed in bossen rond Venlo

International Xan de Waard voor het hotel in Venlo © L1
De EK-hockeyploegen leggen in Venlo misschien wel de basis voor een volgende Europese titel. Terwijl het toernooi op 27 kilometer rijden in Mönchengladbach plaatsvindt, hebben de bondscoaches van het dames- en herenteam bewust gekozen voor de rust van hotel De Bovenste Molen.
Het Nederlands vrouwenteam heeft alle poulewedstrijden gewonnen en maakt zich op voor de halve finale tegen Engeland donderdagmiddag. De mannen spelen woensdag tegen Wales in de laatste wedstrijd van de groepsfase.

Yoga

Bondscoach van de vrouwen Paul van Ass koos bewust voor Venlo als uitvalsbasis. "Het is prachtig hier in de natuur, we maken boswandelingen en deze rust geeft juist energie." Toch stonden de vrouwen in eerste instantie wel even raar te kijken toen ze aankwamen zegt Freeke Moes. "Normaal zitten we in het drukke centrum tijdens een toernooi en lopen we even de stad in naar de verschillende tentjes in de buurt. We waren bang dat we ons zouden vervelen, maar inmiddels vinden we het heerlijk. We wandelen veel, doen yoga op het gras en we zijn helemaal zen als we hier zijn."

Finale

De vrouwen hebben alle groepswedstrijden overtuigend gewonnen maar toch moet het beter tegen Engeland vindt Van Ass. "Ik ben tevreden maar het is de bedoeling dat we in de halve finale tegen Engeland nóg beter presteren." Stiekem hoopt Van Ass op een finale tegen Duitsland. "Dat zou helemaal geweldig zijn, met de tribunes vol en veel sfeer." Mocht Oranje Europees kampioen worden dan verdient de ploeg een ticket voor de Spelen in Parijs. "Dat zou wel erg prettig zijn. Dan hoeven we niet volgend jaar naar China voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Zeker omdat we in februari al naar India moeten voor wedstrijden in de Pro-League."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!