Nederlandse volleybalsters winnen ook vierde wedstrijd op EK

Britt Bongaerts uit Roermond. © Orange Pictures
De Nederlandse volleybalsters hebben in Estland ook hun vierde duel op het EK gewonnen. Het team van bondscoach Felix Koslowski versloeg in een spannende wedstrijd Frankrijk met 3-1 (25-23 27-25 21-25 26-24).
Na de eerdere overwinningen op Spanje, Slowakije en Estland bezet Oranje de eerste plaats in de poule. De ploeg, met Britt Bongaerts uit Roermond, sluit woensdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Finland, waarna het toernooi verdergaat in Italië en België. De wedstrijden om de medailles zijn in België.

Slotfase

Oranje, dat nog geen set had afgestaan in Estland, begon ook tegen Frankrijk goed. Na een spannende slotfase haalde de nummer 4 van het vorige EK de eerste set met 25-23 binnen. Frankrijk nam ook in de tweede set een aantal keer een voorsprong, maar Nederland draaide de set opnieuw in zijn voordeel om: 27-25.
Ook in de derde set toonde Oranje veerkracht. Frankrijk nam een 15-10-voorsprong, maar met vier punten op rij vond Nederland weer de aansluiting. De Françaises liepen echter opnieuw uit en dit keer gaven ze de voorsprong niet meer uit handen: 21-25.

Matchpoint

De vierde set kende hetzelfde verloop als de eerste twee. Frankrijk creëerde een marge van 4 punten (21-17), waarna Oranje even later weer langszij kwam op 23-23. Dankzij een block van Marrit Jasper kwam Nederland op 24-23, maar Frankrijk wist het eerste matchpoint nog weg te poetsen. Een tweede matchpoint werd even later door Jasper verzilverd: 26-24.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!