Meerjarig contract voor Saydou Bangura bij Roda JC

Roda-spits Saydou Bangura scoort in zijn debuutwedstrijd © PubliciteitVisie
Aanvaller Saydou Bangura heeft een meerjarig contract getekend bij Roda JC Kerkrade. De in Bleijerheide geboren Bangura tekent voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen.
Het is het eerste profcontract voor de aanvaller.

Meerwaarde

Bangura was een van de verrassingen in de eerste weken van het nieuwe seizoen bij Roda. Al tijdens de oefenwedstrijden tegen KV Oostende en Jong PSV viel hij op, en tegen Helmond Sport maakte hij in zijn debuutwedstrijd direct een doelpunt. "Saydou heeft aangetoond dat hij van meerwaarde kan zijn voor ons. Dat belonen wij met een contract. We zijn blij dat we een jongen uit de eigen regio aan onze selectie kunnen toevoegen. We denken met veel individuele aandacht zijn ontwikkeling te kunnen versnellen", zegt technisch manager Rob Servais.

Bekkerveld

Bangura was vier seizoenen geleden nog actief bij de amateurs. Via KVC Oranje en RKSV Bekkerveld kwam de aanvaller uiteindelijk terecht bij verschillende jeugdteams van onder andere Alemannia Aachen en 1. FC Kaiserslautern. Sinds vorig seizoen is hij actief voor Roda JC. Tot dit seizoen speelde hij zijn wedstrijden bij onder 21.

Parkstad Limburg Stadion

Bangura is heel blij met zijn eerste profcontract: "Al van jongs af aan droom ik ervan om in het Parkstad Limburg Stadion te spelen. Tegen Helmond Sport kwam deze droom uit. Dat ik ook nog wist te scoren maakte het alleen maar mooier. Ik ben dan ook enorm trots dat ik vandaag mijn eerste profcontract heb mogen tekenen bij onze mooie club. Nu hoop ik dat we er een mooi seizoen van kunnen maken waarin ik zoveel mogelijk kan bijdragen aan het team!"

TOP Oss

Roda JC staat na twee wedstrijden bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie na overwinningen op Helmond Sport en ADO Den Haag. Komende vrijdag ontvangt de ploeg van trainer Bas Sibum in eigen stadion TOP Oss. Het duel is vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!