Betalingsregeling moet VVV financieel gezond maken

De Koel in Venlo © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft op 1 augustus een startverklaring ingediend bij de rechtbank om een procedure te starten in het kader van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).
De procedure voorziet in een betalingsregeling met alle crediteuren en heeft als doel om VVV weer financieel gezond te maken.

Twee miljoen euro

VVV-Venlo heeft het afgelopen seizoen een verlies geleden van circa twee miljoen euro. Daarnaast heeft de club ook nog een belastingschuld uit de coronaperiode. Dat zou volgens De Limburger gaan om een bedrag van drie miljoen euro. Via de WHOA-procedure wordt er een voorstel gestuurd naar alle crediteuren die op de peildatum van 1 augustus geld tegoed hadden van VVV. Deze betalingsregeling met de crediteuren moet het mogelijk maken om ook de belastingschuld uit de coronaperiode te saneren.

Crediteuren

Interim Algemeen directeur Ruud Timmermans vindt de WHOA-procedure noodzakelijk: "We doen er alles aan om de club financieel gezond te maken en te houden. De kosten moeten beheersbaar blijven en investeringen worden alleen gedaan als ze noodzakelijk zijn. Denk daarbij aan zaken als veiligheid, onderhoud of de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Met een betalingsregeling met alle crediteuren en schuldsanering kunnen we een grote stap zetten richting een financieel gezonde toekomst en zal de continuïteit van de club gewaarborgd zijn."

Ontwikkelingen

Zo volgen de ontwikkelingen bij VVV zich snel op. Na afloop van het vorige seizoen werd duidelijk dat de Venlose club afstevende op een fors verlies over het afgelopen seizoen. Daardoor werd al snel duidelijk dat het ook van invloed zou zijn op de samenstelling van de selectie van het huidige seizoen. Daarnaast kwam algemeen directeur Marco Bogers ziek thuis te zitten en vertrok technisch manager Willem Janssen. Ruud Timmermans (interim Algemeen Directeur) en Marc van Hintum (interim Technisch Manager) werden aangesteld als tijdelijke vervangers.