Bongaerts boekt met volleybalsters overtuigende EK-zege

Britt Bongaerts © Orange Pictures
De Nederlandse volleybalsters, met Britt Bongaerts uit Roermond, hebben hun tweede wedstrijd op het EK in Estland overtuigend gewonnen. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski versloeg Slowakije met 3-0.
De setstanden waren 25-20, 25-19 en 25-19. Oranje was in de eerste wedstrijd met 3-0 te sterk voor Spanje.

Dijkema

Nederland trad tegen Slowakije aan zonder de niet fitte spelverdeelster Laura Dijkema. Sarah van Aalen nam haar plek in. De vrouwen van Koslowski kwamen tijdens het duel geen moment in de problemen. In de eerste set kostte het wat moeite om de set af te maken. Dat lukte op het vierde setpoint. In de tweede set had Nederland ook het initiatief in handen. In de derde set maakte Slowakije het nog even spannend door terug te komen, maar Oranje maakte het toch overtuigend af tegen de nummer 25 van de wereldranglijst. Nederland staat tiende.

Gastland

De vrouwen spelen zondag tegen Estland, een van de vier gastlanden, en dinsdag tegen Frankrijk. De laatste groepswedstrijd is op woensdag tegen Finland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!