Mark Flekken opnieuw in voorselectie Nederlands elftal

Mark Flekken © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken uit Bocholtz is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden van begin september.
Naast Flekken zitten er nog drie keepers in de voorselectie: Justin Bijlow, Andries Noppert en Bart Verbruggen. Dat betekent dat er waarschijnlijk nog één doelman zal moeten afvallen voor de definitieve selectie.

Brentford

Flekken zat afgelopen juni ook bij de selectie voor de finales van de Nations League. Toen kwam de doelman niet in actie. Oranje verloor van Kroatië en Italië en werd vierde tijdens het finaletoernooi. Flekken heeft in de zomer de overstap gemaakt van SC Freiburg in Duitsland naar het Engelse Brentford. Daar maakte hij afgelopen zondag zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-2). De Limburger lijkt de eerste keeper te worden bij de club uit Londen, die uitkomt in de Premier League.

Cillessen

Bondscoach Ronald Koeman heeft in zijn voorselectie geen plaats voor Jasper Cillessen. De doelman van NEC, die jaren lang de vaste eerste keeper was bij Oranje, maakte de afgelopen maanden geen vlekkeloze indruk. Justin Bijlow en Andries Noppert zijn bij respectievelijk Feyenoord en SC Heerenveen de eerste doelman en zijn al langer een vaste waarde bij Oranje. Bart Verbruggen zit sinds dit jaar erbij. Hij verkaste deze zomer naar Brighton & Hove Albion, maar zat daar afgelopen weekend op de bank.

EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal wacht in september twee belangrijke kwalificatiewedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap van volgend jaar zomer in Duitsland. Nederland speelde in maart al twee kwalificatiewedstrijden. Er werd met 4-0 verloren van Frankrijk en 3-0 gewonnen van Gibraltar. Door de nederlaag tegen Frankrijk en het feit dat Oranje in juni niet in actie kwam kijkt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen een achterstand aan in de poule. De wedstrijden tegen Griekenland en Ierland worden belangrijke wedstrijden om plaatsing voor het EK volledig in eigen hand te houden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!