Berden moet aanvalslinie VVV van extra wapens voorzien

VVV-aanvaller Martijn Berden tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II. © Orange Pictures
Na de 1-3 thuisnederlaag tegen MVV Maastricht wacht VVV-Venlo vrijdag een loodzwaar uitduel tegen FC Emmen.
Een gelijkspel of een overwinning in Drenthe zou een stunt zijn voor het afgeroomde VVV. "Het wordt een zware pot", weet coach Rick Kruys. "Maar we weten wat wij beter moeten doen om kans te maken op een goed resultaat."

Leren

En dat zijn twee zaken in het bijzonder: verdedigend minder fouten maken, en aan de overkant de kansen afmaken. "Het klinkt simpel, maar dat is precies wat ons overkwam tegen MVV", zegt Kruys. "Daar moet je als ploeg wel van leren, want dat hebben we gewoon niet goed gedaan en was wat mij betreft onnodig."

Venema

Ongeveer twee derde van alle VVV-doelpunten van vorig seizoen werd gescoord door spelers die intussen elders spelen; vooral door Sven Braken, Kees de Boer en de deze week naar Valenciennes verkaste Nick Venema. "We hoeven het niet meer over Nick te hebben, want hij is weg", vindt Kruys. "Hij heeft een mooie transfer gemaakt en voor de club is het mooi dat er weer geld binnenkomt, waardoor er weer verder gebouwd kan worden."

Wapens

Toch rijst de vraag wie de aanvalslinie van VVV nu op sleeptouw gaat nemen. De Griekse spits Michalis Kosidis kon tegen MVV nog niet zijn stempel drukken, en Soulyman Allouch miste drie opgelegde kansen. Tegen Emmen is een deel van de hoop ook gevestigd op Martijn Berden. "Hij is honderd procent fit. Hij voegt meerdere wapens aan onze aanval toe, ook met zijn snelheid", aldus Kruys.

Aanspeelpunt

De VVV-coach noemt Emmen een 'sterke ploeg' met veel spelers met een Eredivisie-statuur. "Jongens als Mike te Wierik en Jari Vlak, bijvoorbeeld. Daarnaast hebben ze in de spits met Piotr Parzyszek een uitstekend aanspeelpunt."

Viertal ontbreekt

Kruys kan geen beroep doen op drie geblesseerde middenvelders die al een tijdje ontbreken: Thijme Verheijen, Richard Sedlacek en Robert Klaasen. De terugkeer van laastgenoemde zal het langst op zich laten wachten. Sem Dirks komt daarnaast niet meer in de plannen van VVV voor; hij is fit, maar is in de pikorde van centrale verdedigers de vijfde keus en mag uitkijken naar een andere club.
De wedstrijd FC Emmen - VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.