Ruben van Bommel schittert ook Europees bij AZ

Ruben van Bommel namens AZ in Conference League © Orange Pictures
Ruben van Bommel heeft donderdagavond opnieuw zijn visitekaartje afgegeven tijdens zijn eerste weken bij AZ. Dit keer scoorde hij zijn eerste doelpunt in een Europees duel.
Het was de openingstreffer tijdens de return in de derde voorronde van de Conference League, waarin AZ uiteindelijk met 2-0 won van FC Santa Coloma en zich plaatste voor de volgende ronde.

Kwaliteit

Met dat doelpunt bevestigde Van Bommel nog maar eens zijn inzicht en kwaliteit. De 19-jarige aanvaller uit Meerssen zag de doelman uit Andorra te ver voor zijn doel staan en sloeg toe met een afgemeten boogbal.

Basisplaats

Het zijn drukke en daarmee interessante weken voor de van MVV overgekomen speler. Hij krijgt meteen speeltijd in alle officiële wedstrijden en grijpt daarin ook zijn kansen. Vorige week debuteerde hij in het uitduel met FC Santa Coloma. Afgelopen zondag kreeg hij zijn eerste basisplaats en maakte daarmee zijn eerste minuten in de Eredivisie die hij bekroonde met een assist en een goal tegen Go Ahead Eagles.

Speeltijd

Ook het aantal speelminuten neemt per wedstrijd toe. Tijdens het vorige Europese duel kreeg hij een kwartier speeltijd als invaller, in de competitie ruim een uur en nu haalde coach Pascal Jansen hem na 70 minuten naar de kant. En zo wordt er zorgvuldig omgesprongen met Van Bommel in Alkmaar, die vorig seizoen als MVV'er pas debuteerde in het betaalde voetbal. In de volgende Europese ronde moeten Van Bommel en AZ nu afrekenen met Brann Bergen uit Noorwegen.