Wielrenner Stijn Daemen verhuist naar Volker Wessels

Stijn Daemen © VolkerWessels Cycling Team
Stijn Daemen rijdt met ingang van 2024 voor de wielerploeg VolkerWessels Cycling Team, net als zijn huidige ploeg Beat Cycling Club een team dat koersen rijdt op continentaal niveau.
Dat is op het tweede niveau als het gaat om UCI koersen.

Kampioen

"Voor mij is dit een mooie stap, waarmee ik een mooi wielerjaar kan gaan rijden", aldus de renner uit Landgraaf die in 2020 Nederlands kampioen bij de beloften werd. Toen nog als renner van de A Bloc formatie.

Loopbaan

Naast het wielrennen hoopt Daemen ook een stap te maken in zijn maatschappelijke carrière: "Ik hoop in november af te studeren als fysiotherapeut waardoor ik me nu op twee fronten verder mag bewijzen."

Passie

Ploegleider Allard Engels is blij met de komst van Daemen: "Zijn ervaring op continentaal niveau heeft Stijn een schat aan wijsheid en tactisch inzicht opgeleverd, waarmee hij het team kan ondersteunen om naar nieuwe hoogten te stijgen. Zijn passie voor koersen in uitdagende omgevingen, zoals de heuvelachtige terreinen van Limburg en de Ardennen, maken hem een goede aanvulling onze ploeg."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!