Preview: Kan MVV nog een keer verrassen?

De teamfoto van MVV © PubliciteitVisie
Na een seizoen waarin MVV vriend en vijand verraste met een vijfde plaats en een plek in de play-offs, willen de Maastrichtenaren opnieuw zorgen voor een verrassing.
Dat gebeurt met dezelfde trainer als afgelopen seizoen, Maurice Verberne, en met een selectie die bestaat uit een mix van ervaren en beloftevolle spelers. Kan MVV, dat een van de laagste spelersbudgetten heeft in de Keuken Kampioen Divisie, opnieuw een rol van betekenis spelen? Dit is het MVV van het seizoen 2023/2024:

De vertrekker

De smaakmaker van afgelopen seizoen is in ieder geval vertrokken. Ruben van Bommel was afgelopen seizoen met 15 doelpunten clubtopscorer, en was bovendien eens vijf keer aangever. De 19-jarige Van Bommel wist het publiek in De Geusselt meer dan eens te vermaken met prachtige acties. Het werd al redelijk snel duidelijk dat Van Bommel ondanks zijn jonge leeftijd toe was aan een volgende stap. Die stap werd AZ.

De nieuweling

Een oude bekende als nieuweling: Bryan Smeets is terug bij MVV. De geboren Maastrichtenaar komt uit de jeugdopleiding van MVV en speelde van 2009 tot 2015 in het eerste elftal. Daarna speelde hij bij De Graafschap, SC Cambuur, TOP Oss, Sparta Rotterdam, Lommel SK en RWDM. Nu is hij terug in De Geusselt waar de middenvelder een contract heeft getekend voor drie jaar. Smeets zal behalve op het veld ook een belangrijke taak krijgen met het coachen van jonge spelers.

De coach

Na Fuat Usta, Darije Kalezic en Klaas Wels die het allemaal, al dan niet gedwongen slechts één seizoen volhielden als trainer bij MVV, heeft de Maastrichtse formatie met Maurice Verberne weer een trainer die zijn tweede seizoen ingaat. De Brabander werd door de clubleiding beloond voor het spel en de resultaten van het afgelopen seizoen met een nieuw contract tot komende zomer. De vraag is of Verberne ook komend seizoen zijn speelstijl kan overbrengen op de gewijzigde spelersgroep en of Verberne nog eens kan stunten door MVV naar de play-offs te brengen.
Maurice Verberne, de trainer van MVV © PubliciteitVisie

De blikvanger

Belgische topclubs zaten achter hem aan, maar Rayan Buifrahi is komend seizoen te zien in Maastricht. De 18-jarige aanvaller noteerde afgelopen seizoen in ieder geval indrukwekkende cijfers met 25 doelpunten en 17 assists bij de beloftenploeg van KV Oostende. Maar kan Buifrahi zich ook staande houden in de Keuken Kampioen Divisie? Zijn flitsende acties en goede traptechniek kunnen een wapen worden, maar de Keuken Kampioen Divisie staat er ook om bekend dat een speler fysiek zijn mannetje moet staan. Dat wordt wellicht een uitdaging voor de 1 meter 73 centimeter kleine Belg.

Het talent

Hij maakte in 2021 al zijn debuut voor MVV maar sindsdien kwam hij niet meer in actie in het eerste elftal. Dit jaar zou dat wel eens anders kunnen zijn. Maastrichtenaar Keone Maho heeft zich in ieder geval laten zien in de voorbereiding met een aantal doelpunten. MVV wil graag talenten uit de eigen jeugd laten doorstromen naar het eerste elftal en Maho zou de volgende in dat rijtje kunnen zijn. De aanvaller lijkt vooral als invaller zijn kansen te moeten pakken bij de Sterrendragers.

De start

Speelronde 1: zondag 13 augustus 2023, 16:45 uur VVV-Venlo - MVV Maastricht
Speelronde 3: vrijdag 25 augustus 2023 20:00 uur: FC Dordrecht - MVV Maastricht
De wedstrijd tussen MVV Maastricht en FC Eindhoven op vrijdag 18 augustus staat formeel nog op de planning, maar dat duel kan niet in De Geusselt worden gespeeld vanwege een afgekeurde kunstgrasmat.
Alle wedstrijden van MVV Maastricht en de andere Limburgse profvoetbalclubs zijn ook dit seizoen weer live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!