Rol volleybalster Britt Bongaerts veranderd in Oranje

Britt Bongaerts © Orange Pictures
Ze is inmiddels een van de speelsters in het team met de meeste ervaring: Britt Bongaerts. De volleybalster uit Roermond begint donderdag met Nederland aan het Europees kampioenschap.
Bongaerts is een veteraan bij Oranje: in 2015 won ze al de prijs voor het beste jong talent. De Roermondse merkt dat haar rol in het Nederlandse team veranderd is:

Europese Kampioenschappen

Het EK begint voor Nederland donderdagavond met een wedstrijd tegen Spanje. Oranje werkt haar wedstrijden af in de Estse hoofdstad Tallinn. De achtste- en kwartfinales worden gehouden in Italië en België, de wedstrijden om de medailles worden gehouden in België. De finale zal worden gespeeld op zondag 3 september.
De dames van Nederland wonnen voor het laatst het Europees kampioenschap in 1995. In 2015 en 2017 haalden ze een zilveren medaille op het EK. Op het vorige EK bereikten ze de halve finales.

Bondscoach

Sinds dit seizoen is Avital Selinger als bondscoach vervangen door de Duitse Felix Koslowski. De coach heeft zes jaar de Duitse nationale ploeg geleid en heeft nu de overstap gemaakt naar het Nederlandse team.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!