Brons én vierde plek in teamverband voor schutter Schloesser

Mike Schloesser © World Archery (2019)
Handboogschutter Mike Schloesser streed vrijdag tweemaal om een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in Berlijn. Daar hield hij één medaille aan over.
De compoundschutter uit Nuth greep met het mannenteam brons, terwijl hij zich met het gemengd team tevreden moest stellen met een vierde plaats.

Foutloos

De mannen klopten in de strijd om het eremetaal Zuid-Korea, met 235-231. Schloesser, Jay Tjin-a-Djie en Sil Pater maakten het verschil in het tweede end, waarin Nederland foutloos bleef en de Zuid-Koreaans pijlen een stuk onnauwkeuriger bleken.

(Extre)mis

Enkele uren later wilde 'Mister Perfect' Schloesser met het gemengd team, waarbij hij een duo vormde met Sanne de Laat, dat kunstje herhalen. Dat lukte niet. Nederland leidde tegen Luxemburg vrijwel de hele wedstrijd, maar sloot af met drie negens en daar profiteerden de Luxemburgers in extremis van. Zij wonnen met het kleinst mogelijke verschil, met 156-155.

Recurve

Schloesser strijdt zaterdag in Berlijn om een individuele medaille. Vrijdag komen nog twee Limburgse handboogschutters in actie: Mike's echtgenote Gaby Schloesser en de uit Horst afkomstige Quinty Roeffen komen dan met het vrouwen-recurveteam uit in de halve finale tegen Frankrijk, waarbij winst hoe dan ook volstaat voor deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!