Handboogvrouwen zeker van Olympische Spelen, of toch niet?

Gaby Schloesser © Orange Pictures
Met het behalen van een halvefinaleplek op het WK in Berlijn dacht woensdagmiddag alles en iedereen (ook de organisatie) dat de vrouwen van de Nederlandse handboogploeg zich op het onderdeel recurve geplaatst hadden voor Olympische Spelen in 2024. Maar er lijkt een addertje onder het gras te zitten.
Gaby Schloesser uit Nuth, Quinty Roeffen uit Horst en Laura van der Winkel versloegen in de kwartfinale India met 6-2. Om de finale te halen, moet Frankrijk worden verslagen.

Onduidelijkheid

Alle halvefinalisten kregen te horen dat ze geplaatst waren voor de Spelen. Maar er is, naar alle waarschijnlijkheid, een fout gemaakt in de selectieprocedure en dat zou betekenen dat Nederland toch nog niet geplaatst is voor de Olympische Spelen in Parijs. De top drie van het WK plaatst zich en omdat Frankrijk (ook halvefinalist) als organiserend land automatisch geplaatst is voor de Spelen, dacht men dat het ticket automatisch doorschoof naar de overige halvefinalisten.

Halve finale

Maar dat lijkt anders te liggen. Het laatste ticket zou gaan naar het land dat volgend jaar, vlak voor de Spelen, een belangrijk toernooi wint. Op vrijdag zijn de halve finales van het WK. Daarvoor hopen de handboogvrouwen duidelijkheid te krijgen. Bij winst op Frankrijk is Nederland sowieso zeker van olympisch ticket. Bij een nederlaag is de strijd om de derde plek belangrijk: brons betekent ook deelname aan de Spelen.

Mannen

De mannenploeg, met Steve Wijler uit Horn, moet zich het komende jaar op een andere manier zien te kwalificeren op het onderdeel recurve. Het team verloor in de kwartfinale met 5-4 van Turkije.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!