Max Verstappen: 'Even afstand nemen is ook niet slecht'

Max Verstappen viert zijn overwinning op Spa-Francorchamps. © Red Bull Content Pool
De Grote Prijs van België in de Formule 1 verliep voor Max Verstappen grotendeels zoals zijn team Red Bull had gehoopt. De wereldkampioen won voor de achtste keer op rij. "Het bijzondere van deze race was dat ik vanaf plaats zes moest komen", zei hij naderhand.
Vaak heerst Verstappen van begin tot eind, maar dat zat er deze keer niet in. Hoewel hij vrijdag ook de snelste was in de kwalificatie, werd hij vanwege een gridstraf teruggezet naar plek 6.

Oppassen

"Vooral bij de start was het even oppassen", aldus Verstappen. "Ik heb geen risico's genomen. Ik zag voor me ook wat schade ontstaan, dat wilde ik voorkomen." Daarna ging alles nagenoeg naar wens.

Consolideren

De eerste paar rondjes consolideerde Verstappen. "Daarna ben ik gestaag opgeschoven, om uiteindelijk ook al relatief snel de leidende positie te pakken. Toen de mogelijkheid om aan te vallen zich voordeed hebben we dat gedaan. Vanaf de eerste positie is het toch wat makkelijker consolideren. Ik kwam in mijn ritme, het ging goed. Er was even wat regen, maar gelukkig gebeurden er verder geen gekke dingen."

Afstand nemen

Pas eind augustus is de volgende race, in Zandvoort. Voor de GP België gaf Verstappen al aan zich op een korte vakantie te verheugen. "Maar zoals het nu gaat, mag het ook wel lekker zo doorgaan", zei hij na de race in Spa. "Maar het is altijd fijn om het even rustig aan te kunnen doen. Even afstand nemen is ook niet slecht."