SD Worx-renster Demi Vollering wint Tour de France Femmes

Demi Vollering met de trofee op het podium © A.S.O./Charly Lopez
Demi Vollering heeft de Tour de France Femmes gewonnen. De gele trui van de renster van de Limburgse formatie SD Worx kwam niet meer in gevaar in de afsluitende individuele tijdrit.
De tijdrit in Pau werd gewonnen door Marlen Reusser, eveneens van SD Worx.

22 kilometer

De Zwitserse, die vorig jaar al een Touretappe won, was de snelste in de 22 kilometer lange tijdrit. Zij noteerde een tijd van 29 minuten en 15 seconden. Het hele podium van de etappe bestond uit rensters van SD Worx. Vollering zelf werd tweede op tien seconden en Lotte Kopecky eindigde als derde op 38 seconden.

Laatste Tour

Kopecky eindigt door haar goede tijdrit als tweede in het eindklassement. De Poolse Katarzyna Niewiadoma wordt derde op een paar honderdsten van de Belgische. Annemiek van Vleuten reed een matige tijdrit en eindigt in haar laatste Tour de France Femmes op de vierde plek in het algemeen klassement.

Superjaar

Vollering begon haar carrière in 2019 bij Parkhotel Valkenburg en maakte in 2021 de overstap naar SD Worx. Dit jaar kent Vollering een superjaar. Ze won eerder onder meer de Strade Bianche, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en het Nederlands kampioenschap op de weg in Sittard-Geleen. Nu voegt ze met haar eindzege in de Tour de eerste eindoverwinning in een grote ronde toe aan haar palmares.

SD Worx

Voor SD Worx is de eindzege in de Tour een passend vervolg op een jaar waarin de Limburgse formatie het vrouwenwielrennen domineert. Ook de afgelopen week was de ploeg veelvuldig van voren te zien in Frankrijk. Naast het eindklassement wint de ploeg ook het puntenklassement, het ploegenklassement en boekte het vier ritzeges met Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Vollering en Reusser.

Tour de Limbourg

In het L1-programma Tour de Limbourg wordt teruggeblikt op de achtste etappe. Presentator Maurice de Heus ontvangt wielrenster Quinty Schoens en oud-wielrenner Rob Ruijgh. De uitzending is om 19:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur te zien op L1 TV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!