SD Worx-renster Demi Vollering grijpt macht in Tour

Vollering komt over de finish van de Koninginnerit, zaterdag 29 juli © ANP
Demi Vollering heeft met overmacht de Koninginnenrit van de Tour de France Femmes gewonnen. De renster van de Limburgse formatie SD Worx pakte ook de gele trui.
Haar voorsprong in het algemeen klassement is zo groot dat de eindwinst haar bijna niet meer kan ontgaan.

Pyreneeën

Met de Col d'Aspin en de Col du Tourmalet kregen de rensters een echte Pyreneeënetappe voorgeschoteld. Op de Aspin bleven zoals verwacht alleen de sterkste renners vooraan over: Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Katarzyna Niewiadoma. Dat gebeurde na een aanval van Van Vleuten. Het trio kwam op de top van de Aspin met een voorsprong van 50 seconden op een groep met onder meer Lotte Kopecky, de draagster van de gele trui. In de afdaling naar de Tourmalet lieten Van Vleuten en Vollering de eer aan Niewiadoma en vielen de twee topfavorieten terug naar de achtervolgers.

Vollering

Niewiadoma begon met een voorsprong van bijna één minuut aan de Tourmalet, maar van die voorsprong was na vijf kilometer klimmen bijna niets meer over. Ze werd echter niet gegrepen en bouwde weer een nieuwe voorsprong op van ruim 30 seconden. Op vijf kilometer van de finish ging Vollering in de aanval. Ze wist iedereen te lossen en een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk won ze met bijna twee minuten voorsprong op Niewiadoma en bijna 2,5 minuut op Annemiek van Vleuten, de nummer drie.

Klassement

In het algemeen klassement heeft Vollering nu 1 minuut en 50 seconden voorsprong op Niewiadoma en 2 minuten en 28 seconden voorsprong op Van Vleuten. Zondag wordt de Tour de France Femmes afgesloten met een individuele tijdrit in Pau.

Tour de Limbourg

Bekijk hier de uitzending van het L1-programma Tour de Limbourg Femmes voor een uitgebreide analyse van wielrenster Quinty Schoens en journalisten Yda Smets en Raymond Kerckhoffs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!