Topsponsoren Roda committeren zich aan maatschappelijke tak

Beeld van de wedstrijd Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo. © Orange Pictures
De groep topsponsoren die drie jaar geleden onder de noemer Phoenix-groep haar intrede deed bij Roda JC Kerkrade, blijft de club ook de aankomende jaren trouw.
Het vermogend viertal bestaande uit Roger Hodenius, Stijn Koster, Bert Peels en Frans Herberighs wil hun bijdrage koppelen aan Roda's maatschappelijke initiatief Gezond in Mijn Streek, dat qua armslag een forse impuls krijgt en ook op de rug van Roda's wedstrijdshirt te zien zal zijn.

Bijdrage

De Phoenix-groep geeft daarmee formeel een iets andere bestemming aan haar euro's dan voorheen. De ondernemers hebben zich voortdurend sterk gemaakt voor maatschappelijke betrokkenheid, maar gaan nu onder de Gezond in Mijn Streek-vlag verder. Over de hoogte van de bijdrage willen de betrokkenen geen uitspraken doen. De afgelopen jaren pompte de groep miljoenen euro's in de club.

Huurachterstand

Roda's investering in de maatschappelijke tak komt niet uit de lucht vallen. Onlangs maakte de club nieuwe afspraken met de gemeente Kerkrade over het uitrollen van maatschappelijke projecten en initiatieven. In ruil daarvoor werd onder meer Roda's huurachterstand in het Parkstad Limburg Stadion kwijtgescholden en betaalt de club de aankomende jaren een lager huurbedrag. Het initiatief zal verder onder meer in samenwerking met de Open Universiteit vorm worden geven.

Ambitie

Roda's sportieve ambities worden door deze ontwikkelingen niet beïnvloed, zo stelt het clubbestuur. Roda en de Phoenix-groep, die overigens vanwege de uitstraling van die naam af wil, blijven op termijn mikken op promotie naar de Eredivisie. Tegelijkertijd lijkt die ambitie voor het aankomende seizoen verre van realistisch. "Maar we vragen niet om geduld", zegt Roda's algemeen directeur Jordens Peters. "Maar om steun. En geloof, dat zich ook zal gaan vertalen in prestaties op het veld."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!