Bauernfeind wint verrassend in Tour, Kopecky behoudt geel

Ricarda Bauernfeind onderweg naar de zege in Albi © A.S.O./Thomas Maheux
Ricarda Bauernfeind heeft verrassend vijfde etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. Ze was de beste na een solo van ruim 30 kilometer.
Lotte Kopecky van de Limburgse ploeg SD Worx behoudt de gele trui.

Reprimande

Zonder de zieke Lorena Wiebes vertrok het peloton aan de rit richting Albi. Een etappe met 'maar' drie beklimmingen, maar in werkelijkheid veel lastiger. Het ging bijna constant op en af. Demi Vollering wilde dan ook snel weer terugkeren na een lekke band. Ze deed met hulp van de ploegleiderswagen en daar kreeg SD Worx een duidelijke reprimande voor. De heuvels bleken te zwaar voor pure sprinters als Charlotte Kool (Team DSM-firmenich) en Marianne Vos (Jumbo-Visma). Zij werden gelost uit het peloton. In dat peloton pakte Yara Kastelijn zes bergpunten waardoor ze de bolletjestrui overnam van Anouska Koster.

Solo

Op zo'n 35 kilometer van de finish besloot de Duitse Ricarda Bauernfeind voor de aanval te kiezen. Ze fietste al snel een voorsprong van 1,5 minuut bij elkaar en ging solo op weg naar Albi. Op vier kilometer van de streep gingen Liane Lippert van Movistar en Marlen Reusser van de Limburgse formatie SD Worx in de tegenaanval. Zij konden het gat echter niet dichten en zodoende boekte Bauernfeind haar mooiste overwinning in haar carrière. Reusser eindigde als tweede en Lippert werd derde. Lotte Kopecky eindigde als vierde en behoudt haar gele trui. In het algemeen klassement zijn er geen grote wijzigingen.

Tour de Limbourg

In Tour de Limbourg wordt teruggeblikt op de vijfde etappe. Bij presentator Maurice de Heus en analist Quinty Schoens schuift voetbalster Tessa Wullaert van de Fortuna Vrouwen aan. Daarnaast is er een live-verbinding met Demi Vollering van SD Worx. Het programma is om 19:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur te zien op L1 TV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!