Van Vleuten: 'Mijn benen zijn in orde, die van Demi ook'

Annemiek van Vleuten © A.S.O./Thomas Maheux
Annemiek van Vleuten keek met een tevreden gevoel terug op de vierde rit in de Tour de France Femmes.
De dagzege ging naar Yara Kastelijn van Team Fenix-Deceuninck.

Annemiek van Vleuten

De wereldkampioene ging op de laatste beklimming van de dag in de aanval. Vlak daarvoor had Demi Vollering ook al een aanval geplaatst. In beide gevallen wisten de favorieten voor de eindzege elkaars aanvallen te pareren.

Demi Vollering

Demi Vollering trok op het kleine venijnige klimmetje richting de finish nog even goed door. Het leverde haar uiteindelijk nog de tweede plek in de rituitslag op. Ze was op dat moment niet zeker of alle rensters waren teruggepakt. Ze maakt voor de zekerheid op de streep dan toch maar een klein zegegebaar.

Yara Kastelijn

Yara Kastelijn bleef in finishplaats Rodez als enige van de omvangrijke kopgroep vooruit. Het was voor de renster van Team Fenix-Deceuninck de eerste zege in haar loopbaan op de weg.

Lotte Kopecky

Lotte Kopecky behield ook op de vierde dag van de Tour haar gele leiderstrui. De Belgische renster van Team SD Worx had onderweg vooral in dienst gereden van kopvrouwe Demi Vollering.

Tour de Limbourg

In Tour de Limbourg wordt teruggeblikt op de vierde etappe. Bij presentator Maurice de Heus en analist Quinty Schoens schuiven oud-wielrenster Kylie Waterreus en Vanessa Gosselink-van Dijk, oud-wielrenster en tegenwoordig gemeentesecretaris in Heerlen, aan. Het programma is om 19:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur te zien op L1 TV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!